Dubai'de, ikinci turda Johanna Konta'yı üç saatlik bir maç sonunda iki maç sayısı çevirerek geçen Rus raket Daria Kasatkina, yarı finalde de Garbine Muguruza karşısında üç maç puanı kurtararak finale yükselen ilk isim oldu.

Rus rakibi karşısında ilk seti 6-3 kazandıktan sonra ikinci sette, yaklaşık 20 dakika süren ve 13-11 biten tie-break oyununda üç maç puanından faydalanamayan dünya 3 numarası Muguruza, rakibinin maça eşitliği getirmesine engel olamadı.

Final setine servis kırarak hızlı giren dünya 24 numarası Kasatkina, rakibinin tempo yakalamasına izin vermedi ve seti 6-1 ile noktalayarak 2 saat 33 dakika süren maçtan 3-6, 7-6(11), 6-1'lik setlerle galip ayrılan taraf oldu ve 2011'de Svetlana Kuznetsova'dan bu yana Dubai'de finale yükselen ilk Rus raket olmayı başardı.

Turnuvanın 2 numaralı seri başı İspanyol raket 6 ace bulmasına ve ilk servisinden %72 ile puan çıkarmasına karşın, St. Petersburg ile birlikte bu yılki ikinci WTA Premier seviyesi yarı finalini gören Kasatkina'ya mağlup olmaktan kurtulamadı.

Bu sonuçla kariyerinde ilk kez dünya sıralamasında ilk 20'ye girmeyi garantileyen Kasatkina, finalde, Angelique Kerber ve son şampiyon ve 1 numaralı seri başı Elina Svitolina arasındaki diğer yarı final mücadelesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net