Rus dünya 19 numarası Daria Kasatkina, Avustralya Açık şampiyonu Caroline Wozniacki'yi bu sezon St. Petersburg'den sonra Indian Wells'te de mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Rakibini iki sette geçen Kasatkina, her iki sette de birer kez servis kırdırıp geriye düşse de maça tutunmayı başardı ve ilk servilerinden %65 ile puan çıkardığı 1 saat 40 dakika sonunda 6-4, 7-5'lik skorla çeyrek finale yükselen taraf oldu.

İkinci turda Katerina Siniakova'ya karşı aldığı galibiyetle Rusya'nın yeni 1 numarası unvanını Svetlana Kuznetsova'dan almayı garantileyen Kasatkina, bu sonuçla da Simona Halep'in dünya sıralamasının zirvesindeki yerini korumasını sağlamış oldu.

Maç sonrası en iyi maçlarını en iyi oyunculara karşı oynadığını söyleyen Kasatkina, "Başlarda büyük kortlarda önemli oyunculara karşı zorlanıyordum. Ancak zamanla tecrübe kazandıkça bu seviyede kendime daha çok güvendiğimi söyleyebilirim." diye konuştu.

Daria Kasatkina'nın çeyrek finaldeki rakibi, Fransızların umudu Carolina Garcia'yı 6-1'lik iki setle mağlup eden 10 numaralı seri başı Angelique Kerber oldu.