Avustralya Açık tek kadınlarda mücadele eden üç temsilcimiz de turnuvaya birinci eleme turunda veda etti.

Sezonun ilk Grand Slam turnuvasına katılmak için uğraş veren Çağla Büyükakçay, Başak Eraydın ve İpek Soylu, rakiplerinden set alamayarak elendiler.

Kadınlarda 156 numara olan ve en yüksek sıralamaya sahip milli raket Çağla Büyükakçay, birinci eleme turunda Amerikalı Julia Boserup ile karşı karşıya geldi. Dünya 137 numarası rakibine karşı her iki sette de birer kez servis kırdıran Çağla, setleri 6-4 6-4 ile rakibine kaptırarak geçen yıl ana tablodan katılma başarısı gösterdiği Avustralya Açık’a bu yıl elemelerde veda etti.

Geçtiğimiz yıl kariyer sezonunu yaşayan dünya 172 numarası Başak Eraydın, elemelerdeki bir diğer Amerikalı raket Irina Falconi ile karşılaştı. Başak, kendinden dört yaş tecrübeli ve bir dönem dünya 73 numarasına kadar yükselen Falconi’ye karşı sadece 1 oyun kazanarak 6-1 6- ile korttan yenik ayrıldı. Milli raket bu sonuçla kariyerinin ilk Grand Slam ana tablo şansını elemelerin ilk turunda yitirmiş oldu.

Kadınlar elemelerindeki bir diğer milli raket İpek Soylu, üçüncü kez elemelerde mücadele ettiği Avustralya Açık’ta, Stefanie Voegele ile kozlarını paylaştı. Kadınlar klasmanının 203. basamağında yer alan Soylu, dünya 144 numarası rakibi karşısında servis kırma başarısı da gösterdiği ilk seti onuncu oyunda kaptırdığı break ile 6-4 kaybetti. İkinci sette ise peş peşe iki servisini kaptırarak 5-0 geriye düşen milli raket, geri dönmeyi başaramadı ve seti de 6-2 kaybederek Avustralya Açık’a erken veda etti.

Erkeklerde Cem İlkel’in turnuvaya erken veda etmesinin ardından kadınlarda Çağla, Başak ve İpek’in de elenmesiyle, Avustralya Açık’ta sadece gençler ana tablosunda boy gösterecek olan Yankı Erel ile temsil edileceğiz.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)