Avustralya Açık çeyrek finalinde ABD'li Tennys Sandgren'le karşı karşıya gelen dünya 3 numarası Roger Federer, yedi maç puanı çevirdiği maçı 6-3, 2-6, 2-6, 7-6(8), 6-3'lük beş sette kazanarak adını son dörde yazdırdı.

İlk üç sette sırt ağrılarından dolayı zorluk çeken İsviçreli raket dördüncü sette yedi maç puanı çevirerek tie-break oyunuyla kazandı. Beşinci setteyse rakibinin servisini maçta ikinci ve son kez kıran Federer, kendi servis oyunlarına tutunarak yarı finale yükseldi.

Üç buçuk saat süren karşılaşmada 27 ace ve 73 puan vuruşu kaydeden dünya 100 numarası Sandgren ise kritik anlarda yaptığı hatalarla yenilmekten kurtulamadı.

Melbourne'da çıktığı 15 çeyrek finalin hiçbirini kaybetmeyen 6 kez Avustralya Açık şampiyonu Federer, bu sonuçla bir Grand Slam turnuvasında en fazla yarı final (15) gören isim oldu.

Üçüncü turda John Millman'dan sonra ikinci kez bir beş setlik mücadeleden galip ayrılan Roger Federer yarı finalde Avustralya Açık'taki sekizinci şampiyonluğunu arayan Novak Djokovic ile karşı karşıya gelecek.