Alman raket, kişisel websitesinden yaptığı ve 'Sevgili tenis' sözleriyle başlayan mektup formundaki açıklamada, "5 yaşında oynamaya başladığımda beraber bu kadar uzun bir yol gideceğimizi tahmin dahi etmiyordum." ifadelerini kullandı.

31 yaşındaki tenisçi son turnuvasını oynadığı 2020 Fransa Açık'a ikinci turda veda etmişti.

2005'te profesyonel olan Goerges, güçlü servisleriyle tanınıyordu. Julia Goerges, WTA'in maç istatistikleri yayınlamaya başladığı 2008'den bu yana attığı 2931 ace ile Serena Williams ve Karolina Pliskova'dan sonra en fazla ace atan üçüncü raket oldu.

2018'de kariyerinin tek tekler Grand Slam yarı finalini Wimbledon'da gören Goerges, aynı yıl kariyerinin en yüksek dünya sıralaması olan 9 numaraya yükselmişti. Goerges kariyerinin tek majör finalini ise 2014 Fransa Açık'ta karışık çiftler kategorisinde Nenad Zimonjic ile birlikte görmüştü.

Goerges Fed Cup'ta da 2014'te final oynayan Almanya takımında yer almıştı.

Kariyeri boyunca 7 WTA tekler şampiyonluğu kazanan Goerges, 2011 Stuttgart ve 2017 Kremlin Cup'ta Premier şampiyonlukları kazanmıştı. Goerges'in kariyerindeki en büyük şampiyonluk ise 2017'de kazandığı WTA Elite Trophy ile gelmişti.

Goerges 2009'da da Patty Schnyder ile birlikte İstanbul Cup'ta çiftler finali oynamıştı.