Amerika Açık'ta bugün oynanan çeyrek final müsabakaları, Naomi Osaka'nın Lesia Tsurenko'yu ve Kei Nishikori'nin ise Marin Cilic'i yenmesiyle, Japon tenisi adına tarihi bir güne dönüştü.

20 yaşındaki Naomi Osaka, Ukraynalı Lesia Tsurenko'yu 57 dakikada 6-1, 6-1 ile korttan silerek kariyerinin ilk grand slam yarı finaline yükselmeyi başardı. 2014 finalinde şampiyonluğu Marin Cilic'e kaptıran Kei Nishikori ise, rakibinden rövanşı aldı ve 2-6, 6-4, 7-6, 4-6, 6-4'lük setlerle kariyerindeki üçüncü grand slam yarı finalini de Amerika Açık'ta yakaladı.

11. grand slam ana tablosunda ilk yarı finalini yakalayan Osaka, bir majör turnuvada son dört raket arasına kalan en genç oyuncu unvanı Ostapenko'dan devralırken, aynı zamanda Kimiko Date'den bu yana (Wimbledon, 1996), Slam yarı finali gören ilk Japon kadın tenisçi oldu.

Arthur Ashe'te Japonya adına tarihi yansıması olan tek sonuç Naomi Osaka'dan gelmedi. Son 16 turunda aldıkları galibiyetlerle, Japonya'nın, Amerika Açık tarihinde ilk kez aynı organizasyonda hem kadınlarda hem de erkeklerde çeyrek finalde temsil edilmesini sağlayan Osaka ve Nishikori ikilisi, yarı final oynamaya hak kazandıkları 10. gün sonunda; Japonya'nın açık dönem tarihinde ilk kez, bir majör turnuvada hem kadınlarda hem de erkeklerde yarı finalist çıkarmasını sağladı.

Naomi Osaka ve Kei Nishikori, final yolunda Carla Suarez Navarro-Madison Keys ve Novak Djokovic-John Millman maçlarının galipleriyle oynayacaklar.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net