Wimbledon'da 7 numaralı seri başı Iga Swiatek'i 5-7, 6-1, 6-1'lik üç sette geçen Ons Jabeur, Mısırlı İsmail el Shafei'den 47 yıl sonra Wimbledon'da çeyrek finale yükselen ilk Arap tenisçi oldu.

Grand Slam şampiyonluğu yaşamış üç tenisçiyi arka arkaya yenen Jabeur, Wimbledon'da çeyrek final gören ilk Arap kadın raket olmayı da başardı.

Maçın ilk setine servis kırarak başlayan ancak avantajını koruyamayan Tunuslu tenisçi, 2020 Fransa Açık şampiyonu rakibinin setin sonundaki harika oyunuyla öne geçmesine engel olamadı.

İkinci ve üçüncü setlerde ise Swiatek'in aksine servis kırma puanlarını daha istikrarlı değerlendiren Jabeur adını son sekize yazdıran taraf oldu.

Geçtiğimiz yıl Avustralya Açık'ta bir Grand Slam'de çeyrek final gören ilk Arap kadın tenisçi olan 21 numaralı seri başı, kariyerinin ilk WTA zaferini de bu yıl Birmingham'da çim kortta kazanmıştı.

Ons Jabeur'ün çeyrek finaldeki rakibiyse kariyerinde ilk kez bir majör turnuvada son sekiz raket arasına ismini yazdırmayı başaran 2 numaralı seri başı Aryna Sabalenka oldu.