Kültürpark Tenis Kulübü kortlarındaki 10. İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında yarı finallerin adı kondu. 2008'den beri yapılan turnuvanın yarı finalinde Fransız Stephane Robert ile Sırp Danilo Petrovic, Kazak Alex Nedovyesov ile de Ukrayna'dan Illya Marchenko eşleşti.

37 yaşındaki Fransız Stephane Robert, kendisinden 16 yaş küçük İstanbul Cup yarı finalisti Matteo Berrettini'yi 6-3, 7-5'lik setlerle mağlup ederek son bir yıldaki ilk yarı finalini yakaladı. Yıla ilk 70 içinde giren ancak sıralamada 276'ya kadar düşen Robert, İzmir Cup tarihinde yarı finale yükselen en yaşlı tenisçi unvanını aldı. 1980 doğumlu Robert, 306 numarada bulunan 2.03 boyundaki Sırp Danilo Petrovic ile yarı finalde karşı karşıya gelecek. Petrovic, 2 numaralı seribaşı Alexander Bublik'i 6-3, 6-2 yenerek tur atlama başarısı gösterdi.

İlk turda Marsel İlhan'ı yenen 2012 İzmir Cup finalisti Illya Marchenko, zorlu bir maçı daha aşarak yarı finale adını yazdırmayı bildi. 30 yaşındaki Ukraynalı, sürpriz Fransız Sadio Doumbia'yı 6-7, 6-2, 7-6 ile geçerken 2 saat 35 dakika kortta kaldı. Marchenko, maçı tamamlayan tie-break'i 9/7 kazandı.

Kazak tenisçi Aleksander Nedovyesov ise eleme oyuncusu Lucas Miedler'i 6-3, 6-2 yenip yarı finali buldu. Kariyerinde üç ATP Challenger birinciliği olan 30 yaşındaki Nedovyesov, haziran ayında Fransa'da oynadığı Challenger turnuvasından sonra bir kez daha son dört arasına yazıldı. 

TEB İzmir Cup'ta tekler yarı finalleri 23 Eylül Cumartesi 12:30'dan itibaren oynanacak.

Turnuvanın çiftler finalinde ise Britanyalı çift Scott Clayton ve Jonny O'Mara, Ukraynalı 1 numaralı çift Sergiy Stakhovskiy ve Denis Molchanov önünde şampiyonluk kovalayacak. Çiftler finali, cumartesi sabahı 11:00'de başlayacak.  

Şevket F. ERBAY / İzmir