Avustralya'nın Perth kentinde düzenlenen Hopman Cup'ın ilk gününde Belinda Bencic ve Roger Federer'li İsviçre, Naomi Osaka ve Yuichi Sugita'dan oluşan Japonya takımına üç maçta galibiyet göstermedi.

Serinin ilk mücadelesinde korta çıkan İsviçreli efsane Federer, dünya 40 numarası Sugita'yı 66 dakikalık mücadele sonunda 6-4, 6-3'lük setlerle mağlup etti. 

 19 kez Grand Slam şampiyonu dünya 2 numarası, "Bugün iyi bir seviyede oynayarak soğukkanlı kalmayı başardım ve kortta file önüne gelebildim. Sene boyunca böyle oynamaya devam etmek istiyorum." diye konuştu.

İkinci mücadeledeyse Nisan ayından sonra bilek sakatlığı nedeniyle kortlardan beş ay uzak kalan ve ilk 300'ün dışına çıkan, ancak yıl sonunda kortlara dönerek üst üste üç şampiyonluk kazanan Belinda Bencic, Naomi Osaka'yı 7-5, 6-3 ile geçerek İsviçre adına seriyi kazanmayı garantiledi.

Kortta tekrar iyi hissetmeye başladığını söyleyen dünya 74 numarası Bencic, "Artık daha çok maç yapıyorum ve kortta ne yapmam gerektiğini biliyorum. Umarım bu formumu devam ettirebilirim." ifadelerini kullandı.

Serinin son mücadelesindeyse deneme aşamasındaki yeni kurallara göre oynanan karışık çiftler maçından galip ayrılan, 2-4, 4-1, 4-3(1)'lik skorla Bencic/Federer tandemi oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net