Bu sene dördüncüsü düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Open’da şampiyonluk maçı Japon Taro Daniel ile Tunuslu Malek Jaziri arasında oynanacak. Daha önce kariyerlerinde ATP şampiyonluğu bulunmayan iki oyuncudan Taro Daniel, Fransız Jeremy Chardy'i üç sette geçerken, Jaziri ise Laslo Djere'yi 6-3, 6-2 ile safdışı bıraktı.

Garanti Koza Park'taki ilk yarı final maçında bir önceki turda Rogerio Dutra Silva karşısında müthiş bir geri dönüşe imza atan dünya 114 numarası Daniel, beşinci oyunda Chardy’nin servisini kırıp 3-2 öne geçti. Break avantajını korumasını bilen Daniel, son oyunda bir kez daha servis kırarak 6-3’e ulaştı.

2015 Rogers Cup’tan bu yana ilk yarı finalini oynayan Chardy, maçtaki ilk break’ini üçüncü oyunda bulsa da hemen akabindeki oyunda geri kaptırdı. Dokuzuncu oyuna dek denge sürerken, kritik noktada Daniel’in servisini kırıp durumu 5-4’e getiren tecrübeli Fransız, kendi servisinde hata yapmadı ve 6-4’le final setinin kapısını çaldı.


Karar setinin başlangıç kısmında izlenen güçlü servisler, beşinci oyunla birlikte düştü. Üst üste dört oyun karşılıklı break’lerle geçilirken, dokuzuncu oyunda üç servis kırma puanı çeviren Daniel, 5-4 öne geçip baskıyı Chardy’nin üzerine yıktı.

Servislerini turnuvada kalmak için kullanan ATP 87 numara Chardy karşısında 0-40’ı bulan Daniel, ikinci maç puanını değerlendirip 6-4’le işi bitirdi. 2 saat 34 dakika sonunda galibiyete uzanan 25 yaşındaki Daniel, İstanbul Open’da finale çıkan en düşük sıralamalı tenisçi oldu.

JAZİRİ DE FİNALDE

TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın ikinci turunda dünya sıralamasında üçüncü sırada bulunan Marin Cilic'i elemeyi başaran Tunuslu Malek Jaziri, Garanti Koza Park'taki ilerleyişini yarı finalde de sürdürdü. Rakibini 6-3, 6-2 mağlup ederken zorlanmayan Jaziri kariyerinde ilk bir ATP turnuvasında finale yükseldi. Daniel ile Jaziri arasındaki final maçı yarın (6 Mayıs Pazar) saat 17.00'de oynanacak. Mücadele Sports TV ekranlarından yayınlanacak. 

(istopen.net)