Yarı finali ilk dört seribaşı raketin oluşturduğu İstanbul Challenger'da şampiyonluk maçına da ilk iki seribaşı kaldı. TED Spor Kulübü kortlarındaki turnuvanın 68'inci edisyonunda finalin adı Malek Jaziri-Dudi Sela olarak kondu.

Merkez kortta bugün oynanan ilk maçta 3 numaralı seribaşı Tobias Kamke ile karşılaşan Jaziri, rakibini 1 saat 14 dakika sonunda 6-3, 6-4'lük setlerle saf dışı bırakarak final vizesi alan ilk oyuncu oldu.

Aynı korttaki günün ikinci yarı finalinde ise Dudi Sela ile Marco Chiudinelli'nin mücadelesi vardı. Turnuvada oynadığı tüm maçları set kaybetmeden kazanan Sela, bir önceki turda Marsel İlhan'ı eleyen Chiudinelli'ye de aynı tarifeyi uyguladı ve 6-3'lük iki setin ardından adını finale yazdırdı.

FİNALİN DURUMU MUALLAK

Jaziri ile Sela, pazar günü şampiyonluk maçı için yerlerini ayırtmış olsalar da iki tenisçiyi ilk kez karşı karşıya getirecek olan bu finalin oynanmama ihtimali de bulunuyor. Zira Tunus devleti, kendi sporcularının herhangi bir spor dalında İsraillilerle yarışmasına müsaade etmemesiyle biliniyor.

2013 yılında Özbekistan'da katıldığı Taşkent Challenger turnuvasında çeyrek finale yükselen Jaziri, bu turda İsrailli Amir Weintraub ile eşlemiş fakat Tunuslu yetkililerden gelen talimat üzerine maça çıkamamıştı. Bu olay üzerine ITF, Tunus'u Davis Cup'tan men etmişti.

Yunus Dilber