Garanti Koza Park’ta düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın dördüncü şampiyonu Taro Daniel oldu. Dünya sıralamasının 114. basamağındaki Japon tenisçi, kendisi için rüya gibi geçen haftanın finalinde Malek Jaziri’yi yenerek kariyerinin ilk ATP zaferine uzandı.

Yaklaşık 4000 tenisseverin tribünden takip ettiği mücadele karşılıklı kazanılan servislerle başladı. Dokuzuncu oyuna kadar denge sürerken, ilk hamle Jaziri’den geldi. Servis kırıp 5-4 öne geçen tecrübeli Tunuslu, set için servis attığı bir sonraki oyunda umduğunu bulamadı.

Set puanı çevirip break’i geri alan Daniel, iki oyun sonra bu kez eline geçen set puanını değerlendiremezken, düğümü tie-break çözdü. İlk saha değişimine 4/2 üstün girdiği kritik oyunu Jaziri karşısında 7/4’le hanesine yazdıran Daniel, 86 dakika süren açılış setini kazanıp şampiyonluk yolunda ilk adımı attı.

Sırasıyla Matteo Berrrettini, Aljaz Bedene, Rogerio Dutra Silva ve Jeremy Chardy’yi eleyerek geldiği finalin ikinci setine hızlı başlayan Daniel, kırdığı erken servisle 2-0 öne fırladı. Kendisi gibi ilk finalinde boy gösteren Jaziri’ye dördüncü oyunda break’i geri verse de hemen akabindeki oyunda yeniden servisi çalıp avantajlı duruma geçti.

Bu noktadan sonra etkili servislerini sürdürerek Jaziri’ye geri dönme şansı tanımayan Daniel, rakibinin servis attığı dokuzuncu oyunda iki maç puanından faydalanamasa da kendi servisinde işi bitirdi. Dördüncü maç puanında çıkardığı paralel backhand ile winner’a giden Daniel, 6-4’le maça 2 saat 22 dakika sonunda noktayı koydu.

Tur düzeyindeki ilk yarı final ve finalinin ardından ilk şampiyonluğunu da İstanbul’da elde eden Daniel, 250 ATP puanının yanı sıra 76,020 avro para ödülünün sahibi oldu. İlk finalinden üzgün ayrılan Jaziri ise 150 puan ve 40,040 avroyu cebine koydu.

TEB BNP Paribas İstanbul Open şampiyonu Daniel ve finalisti Jaziri’ye kupalarını Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici takdim etti.

www.istopen.net