Koza World of Sports ev sahipliğinde devam eden TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta, tamamlanan yarı final eşleşmeleri neticesinde çiftlerde finalistler belirlendi.

1 ve iki numaralı seribaşı çiftlerin çeyrek finalin ötesini göremediği çiftler tablosunda, ana tablonun üst bölümünde Xenia Knoll/Anna Smith, alt bölümünde ise Chen Liang/Shuai Zhang tandemleri adlarını finale yazdırdı.

İstanbul Cup’ta günün ilk maçı için korta çıkan turnuvanın üç numaralı seribaşı çifti Xenia Knoll/Anna Smith, Irigoyen/Perez karşısında 7-5 6-3 ile kazanarak finalde Çinli Liang/Zhang tandemin rakibi olmayı başardı. Knoll/Smith ortaklığı, ilk turda Olaru/Sizikova’yı üç sette, çeyrek finalde ise Geuer/Hon çiftini iki sette geçmişti.

Kariyerlerinde dördüncü kez ortaklık kuran Çinli Chen Liang/Shuai Zhang ikilisi ise dün oynanan maçta Dzalamidze/Kalinskaya çiftini mağlup ederek final biletini kapmıştı. Çinli tandem ayrıca, çeyrek finalde de Lale Cup’ta şampiyonluk yaşarak turnuvaya gelen ve beş maçlık galibiyet serisi bulunan Ayla Aksu/Harriet Dart ortaklığını safdışı bıraktı.

Turnuvada seribaşı olmadan ter döken Chen Liang/Shuai Zhang çifti, organizasyon tarihinin ilk Çinli finalistleri olarak kayıtlara geçerken, Anna Smith ile birlikte çiftler finaline yürüyen Xenia Knoll ise 2016’da Danka Kovinic ortaklığıyla finale yükselmeyi başarmıştı.


(istcup.net)