TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta çiftler ana tablo mücadeleleri bugün başlarken, Melis Sezer ve İpek Öz, ilk maçlarında Kalashnikova/Voskoboeva ikilisini kaybetti.

İlk tur mücadelesinde Oksana Kalashnikova ve Galina Voskoboeva ile karşılaşan wildcard’lı Melis Sezer ve İpek Öz çifti mücadeleden üç set sonunda yenik ayrıldı. 2-0 öne geçtikleri ilk seti 6-4 kaybeden Sezer/Öz, ikinci seti 6-4 ile galip bitirdi. Son sette ise 11/9’luk maç tie-break'i sonucunda kazanan Kalashnikova ve Voskoboeva oldu.

Sezer ve Öz, maç sonrasında basın toplantısında ikinci setten itibaren oynadıkları oyundan memnun olduklarını söylediler. “Bu kortlarda her zaman kendimi rahat hissediyorum” diyen Sezer, “Wild-card aldığımda bunun hakkını vermek için elimden geleni yapıyorum. Bugün de galibiyete çok yaklaştık ama olmadı. Rakiplerimizin tecrübesi bizden fazlaydı” dedi. 18 yaşındaki genç oyuncu İpek Öz ise ilk maçı çiftlerde oynamasının kendisi açısından teklerde çıkacağı mücadele öncesinde heyecanını yenmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Çiftlerde turnuvaya veda eden İpek Öz, teklerde ise kariyerinin ilk WTA ana tablo heyecanını yaşayacak.