All England Lawn Tennis Club'ın hemen yanında bulunan Roehampton'da 26 Haziran Pazartesi günü başlayan Wimbledon eleme mücadelesinin üçüncü gününde üç Türk tenisçi korttaydı. 

Maçına dün başlayan ancak son set 4-4'te yağmur nedeniyle mücadeleyi tamamlayamayan Çağla Büyükakçay, dünya sıralamasının 277 numarasındaki Britanyalı Harriet Dart karşısında 4-6, 6-3, 9-7 ile galip geldi. Final setinde 7-6 gerideyken servisinde iki maç puanı karşılayan Büyükakçay, 36 puan vuruşu ürettiği maçı 2 saat 34 dakikada bitirdi. Büyükakçay, maçta ilk servislerinde %81 oyuna sokma, %70 kazanma yüzdesi tuttururken, file önünde de sıkça geldi.

Dünya sıralamasında 176 numarada yer alan İpek Soylu, Yunan Valentini Grammatikopoulou'yu 6-4, 6-3'lük setlerle yenip ikinci tura kaldı. Büyüklerde ikinci kez Wimbledon elemesinde oynayan Soylu, rakibinin beş kez servisini kırdığı mücadeleyi 73 dakikada bitirdi. İpek, geçen ay St.Gaudens'teki turnuvada kaybettiği rakibinden böylece rövanşı almış oldu.

Elemenin ikinci turunda İpek Soylu, Rus Anna Blinkova ile, Çağla Büyükakçay ise geçen yılın Wimbledon gençler şampiyonu ve eski ITF gençler 1 numarası 16 yaşındaki Anastasia Potapova ile eşleşti. 

Elemedeki diğer Türk tenisçi Başak Eraydın ise deneyimli Hırvat rakibi Petra Martic'e karşı çıktığı ilk Wimbledon maçında varlık gösteremedi. Daha önce Wimbledon'da beş kez ana tablosu, 2013'te de üçüncü turu bulunan Martic, yüksek yüzdeli servislerle oynadığı maçta Başak'a servis oyunu kaptırmadı. Maçı 6-1 ve 6-1 ile galip tamamlayan Martic, ikinci turda Kültürpark ITF Cup şampiyonu Rumen Maria Buzarnescu ile eşleşti.