TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta ikinci gün oynanan ilk tur mücadelesinde İpek Soylu’yu iki sette mağlup ederen Sara Sorribes Tormo, son 16’da Jana Cepelova’nın karşısına dikildi.

İki hafta önce Bogota’da WTA yarı finali oynayan 82 numara Sara Sorribes Tormo, küçük yaşlardan beri birlikte turnuva oynadığı yakın arkadaşlarından İpek Soylu’yu 6-3, 7-5’lik setlerle mağlup ederek ikinci tura çıktı. İstanbul’da tekler ana tablosundaki tek İspanyol konumundaki 20 yaşındaki raket, tam 14 kez servisin kırıldığı maçtan iki sette galip ayrılmayı bildi. Tormo, 11 çift hata yapıp servis attığı beş oyunu kaptırmasına karşın Soylu’nun maçı final setine taşımasına izin vermedi.

İstanbul Cup’ta dördüncü ana tablosuna çıkan İpek Soylu, servis oyunlarında sıkıntı yaşarken, karşılaşma boyunca oyuna giren 26 ikinci servisten sadece 5 puan (%19) alabildi. Bu yıl daha önce yalnızca Budapeşte’de WTA ana tablosuna çıkan Soylu, İstanbul’da hedeflediği 2017’deki ilk ana tablo galibiyetini erteledi. 21. yaş gününü 15 Nisan’da kutlayan Soylu, turnuvaya Su-Wei Hsieh ile birlikte çiftlerde 1 numaralı seribaşı olarak devam edecek.


SORRIBES'TEN SOYLU'YA ÖVGÜ
Maç sonrasında basın toplantına gelen Sara Sorribes Tormo, İpek ile daha önceki iki maçının da zor geçtiğini, birisinde iki maç puanı çevirdiğini, diğerinde de son sette 1-5’ten geldiğini belirterek, “Bugünkü maç da iki set olmasına rağmen zor geçti. Her seferinde zor maçlar oynuyoruz. İpek çok iyi bir oyuncu” diye konuştu.

Toprak korta yatkın bir tenisçi olduğunun ve en iyi oyununu bu zeminde oynadığının hatırlatılması üzerine Sorribes, “Önümüzde evimdeki Madrid turnuvası ve Fransa Açık var. Yapabileceğimin en iyisini bu turnuvalarda gerçekleştirmek için çalışacağım. Toprak kortta daha iyi oynadığımı biliyorum. Bu açıdan önümüzdeki turnuvalarda klasmanda mümkün olan en yüksek yere ulaşmayı hedefliyorum” dedi.

Sara Sorribes, ikinci turda Jana Cepelova ile karşı karşıya gelecek. Rakibinin 4 numara Bouchard’ı devirmesiyle ilgili sorulan soruya “Bu seviyede aradaki farklar belirgin olmuyor. O yüzden kimin olduğunun önemi yok. Herkes herkesi yenebilir. Jana’nın potansiyelini zaten biliyoruz” diye cevap verdi.