Teniste 2018 sezonunun açılışını Avustralya’da yapan Başak Eraydın ve İpek Soylu, Avustralya Açık öncesinde galibiyetlerle moral buldu.

Kendileri adına sezon açılışını 25 bin dolar ödüllü Playford turnuvasında yapan Eraydın ve Soylu, 2018’e başarılı bir giriş yaptı. İkili, ortaklık kurdukları çiftler ana tablosunda çeyrek final oynama başarısı gösterirken, aynı zamanda turnuvanın tekler ana tablosunda da boy gösterdiler.

Çiftler ana tablosunun ilk turunda ev sahiplerinin karşısına çıkan milli raketler, Renee McBryde/Kaylah McPhee ikilisini 6-2’lik setlerle geçerek tur atlamayı başarmıştı. Bu galibiyet Eraydın/Soylu çiftini çeyrek finalde turnuvanın 1 numaralı seribaşı ikilisi Jakupovic/Khromacheva’nın karşısına çıkardı. Eraydın/Soylu, 1 numaralı seribaşı rakipleri karşısında başa baş bir oyun ortaya koyansalar da 6-4 ve 6-4’lük sonuçlarla elenmekten kurtulamadı.

Playford tekler ana tablosunda ise Başak Eraydın ev sahibi raket Michaela Haet ile karşı karşıya gelirken, İpek Soylu Britanyalı dünya 228 numarası Laura Robson’un karşısına çıktı. İpek, büyük mücadeleye sahne olan ve üç sette neticelenen karşılaşmadan 6-2 6-7 6-4’lük set sonuçlarıyla mağlup ayrıldı. Başak ise Avustralyalı rakibi karşısında iki sette 6-4 6-4 ile kazanmayı başardı.

Teklerde son 16 turuna yükselmeyi başaran Eraydın, yine bir ev sahibi Zoe Hives karşısında korta indi. İlk tur maçında Başak’a turu getiren 6-4 6-4’lük skor bu kez Hives’e galibiyeti getirdi. Bu sonuçla milli raketlerin Playford macerası teklerde son 16, çiftlerde ise çeyrek finalde son bulmuş oldu.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)