Hamileliğinin ardından yer aldığı ilk turnuva Indian Wells'te 29 numaralı seri başı Kiki Bertens'i geçen Serena Williams, üçüncü turda, Sorana Cirstea'yı eleyen ablası Venus Williams'ın rakibi oldu.

İki saate yaklaşan mücadeleyi 7-6(5), 7-5'lik setlerle noktalayan Serena Williams, 22 puan vuruşu kaydettiği mücadeleyi kazanarak adını üçüncü tura yazdırmayı başardı.

2016 Fransa Açık yarı finalinde mağlup ettiği rakibini bir kez daha geçerken birinci turdakinden daha iyi hissettiğini söyleyen Serena Williams, "Hala biraz paslıyım. Normalde yapmadığım hatalar yapıyorum ve hala gidecek uzun bir yolum var." diye konuştu.

Serena Williams'ın üçüncü turdaki rakibiyse hamileliği dolayısıyla tenise ara vermeden önce çıktığı en son karşılaşma olan 2017 Avustralya Açık finalinde mağlup ettiği Venus Williams oldu.

Turnuvaya 8 numaralı seri başı olarak katılan Venus Williams, rakibinin ikinci servisinden %80 ile puan çıkardığı mücadelede Rumen raket Sorana Cirstea'yı 6-3, 6-4'lük setlerle mağlup ederek üçüncü tura yükselmeyi başardı. 

Birbirleriyle 29. kez karşı karşıya gelecek Wiliams kardeşler arasındaki mücadelelerde Serena'nın 17-11'lik üstünlüğü bulunuyor.

Yavuz Yavuz / Tenis Dünyası