Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta tek erkeklerde ilk yarı finalist belli oldu. Çeyrek finalde karşı karşıya geldiği ev sahibi raketlerden John Isner önünde ilk seti kaybetmesine rağmen sonraki setlerde korta ağırlığını koyan "Tandil Kulesi" lakaplı Arjantinli raket geçen sene olduğu gibi bu sene de son 4 isim arasına kalmayı başardı.

Karşılıklı kazanılan servis oyunlarının ardından tie-break'e giden açılış setini Isner kazanırken, Arjantinli tenisçi ikinci seti tek break avantajı ile hanesine yazdırarak setleri dengelemeyi başardı.

Üçüncü seti bu kez tie-break ile kazanan taraf olan Delpo, bulduğu moralle birlikte son sette de rakibine göz açtırmadı ve 3 saat 27 dakika sonunda mücadeleye nokta koydu.

Bu sene Roland Garros'ta da karşı karşıya gelen ikilinin o maçında da gülen taraf olan Arjantinli raket, rakibi ile oynadığı ikinci grand slam maçından da galip ayrılmayı başaran taraf oldu.

Maç boyunca sadece 14 basit hata yapan ve 47 de winner üreten 29 yaşındaki Arjantinli karşısında Isner daha fazla sayıda winner üretmesine rağmen (67) yaptığı 51 basit hata ile adeta kendi ipini çekti.

3 numaralı seribaşı raketin yarı finaldeki rakibi Nadal/Thiem maçının galibi olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net