Belek Kaya Palazzo'nun ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open'da ilk kupa bugün sahibini buluyor.

Türkiye saati ile en erken 17.30'da başlayacak olan çiftler finalinde, ana tablonun 3 numaralı seribaşı ortaklığı Sander Arends/Matwe Middelkoop, Brezilyalı Marcelo Dimoliner ve Meksikalı Santiago Gonzalez ile karşı karşıya gelecek.

Hollandalı Arends/Middelkoop tandemi, hafta boyunca iki kez maç tiebreak'i oynayıp yarı finalde ise iki numaralı seribaşı çift Max Mirnyi/Philipp Oswald'ı saf dışı bırakırken; Dimoliner/Gonzalez ikilisi ise ilk iki turdaki rahat galibiyetlerin ardından yarı finalde setlerde geriden gelerek kazanmasını bildi.

FRANSIZLAR KARŞI KARŞIYA
Turkish Airlines Antalya Open'da teklere ise Fransız raketler damga vuruyor. 1 numaralı seribaşı Adrian Mannarino, 4 numara Gael Monfils ve Pierre-Hugues Herbert olmak üzere ana tabloda yer alan üç Fransız tenisçi de dün oynanan çeyrek final maçlarında boy gösterirken, yola devam etmeyi başaran isimler Mannarino ve Monfils oldu.

Hafta boyunca en yüksek performans sergileyen isimlerden biri olan Adrian Mannarino, dünya 47 numarası Joao Sousa'yı 7-6 ve 6-4 ile mağlup ederek, ilk turu bye geçtiği turnuvada set kaybı yaşamadan son dört biletini aldı.

İki sette tamamlanmasına rağmen büyük mücadeleye sahne olan ve sadece 1 kez servis kırılabilen mücadelede, ilk servislerinden yüzde 73 ile puan çıkarıp, karşılaştığı 9 break puanını da çevirmeyi başaran 1 numaralı seribaşı, 2018'deki ikinci yarı finaline yükselmiş oldu. Fransız raket bu sezon sert kort turnuvalarından biri olan New York'ta da son dört arasında yer almıştı.

Turkish Airlines Antalya Open'da Merkez Kort'u oldukça seven ve izleyicilerle de bütünleşmeyi başaran 4 numaralı seribaşı Gael Monfils ise tecrübeli İspanyol Guillermo Garcia-Lopez'e set kaptırmadı. Garcia-Lopez'i geçerek vatandaşı Mannarino'nun rakibi olan La Monf, maç boyunca oyuna soktuğu 46 ilk servisinin 42'sinden puan çıkarırken, 12 de ace atmayı başardı.

Dün oynanan maçların ardından tekler ana tablosunda gerçekleşen yarı final eşleşmeleri şu şekilde:

Adrian Mannarino-Gael Monfils
Jiri Vesely-Damir Dzumhur