Wimbledon'da ilk hafta oynanan maçlar kadar yaşanan olaylar da konuşuldu. Turnuvanın ilk üç turu içinde dikkat çeken olaylar şöyleydi:

MEDVEDEV’DEN ŞOK HAREKET
İlk turda turnuvanın 5 numaralı favorisi Stan Wawrinka karşısında aldığı galibiyetle bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Rus raket Daniil Medvedev, ikinci tur maçında da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ancak bu kez olumsuz bir biçimde. İkinci tur maçında Ruben Bemelmans ile karşılaşan ve rakibine 5 set sonucu yenilen Medvedev, yenilginin ardından maçın baş hakemine cüzdanından çıkardığı bozuk paraları fırlattı. Maçtan sonra açıklama yapan genç raket “Sonuç yüzünden hayal kırıklığı yaşıyordum. Maç benim için iyi gitmedi, o anın heyecanı içinde, kötü bir şey yaptım. Yaptığım hareket hiçbir şey ima etmiyor, bunun için özür dilerim” dedi. Rus rakete hakemin önüne para attığından dolayı 7.500 dolar, diğer kusurlu davranışlarından dolayı ise 7.000 dolar olmak üzere toplamda 14.500 dolar para cezası verildi.

TOMIC’TEN BEKLENMEDİK ÇIKIŞ
2011 yılında burada çeyrek final oynayan Avustralyalı Bernard Tomic, ilk tur maçında karşılaştığı Mischa Zverev karşısında aldığı mağlubiyetten sonra çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Tenise olan saygısını kaybettiğini belirten Tomic “Aslına bakarsanız ilk turda elenmekle dördüncü turda elenmek arasında fark görmüyorum, ilk turlarda elenmemin sebebi yeteri kadar konsantre olamamam. Eskisi kadar heyecanlanmıyorum, maç içerisinde sıkıldım ve artık bu spora saygı duymuyorum” dedi. Tomic, bu açıklamalarından dolayı 20.000 dolar ile turnuva tarihinin en yüksek ikinci para cezasına çarptırıldı. Bernard Tomic’e bu açıklamalarından sonra bir darbe de sponsoru Head’den geldi. Head, yaptığı basın açıklaması ile Avustralyalı tenisçi ile olan ilişkisini sonlandırdığını duyurdu.

Tomic daha önce de sivri dilli açıklamaları ile basına malzeme vermişti. 2013 Avustralya Açık tenis turnuvasında Federer ile aynı yarıda yer alan ve üçüncü turda İsviçreli raket ile karşılaşma ihtimali bulunan Tomic’e bu eşleşme ile ilgili düşünceleri sorulmuş ancak hiç beklenmedik bir cevap alınmıştı. Sorulan soruyu “Federer önce bir üçüncü tura yükselmeyi başarsın ondan sonra düşüncelerimi belirtirim” diye yanıtlayan Tomic, Roger Federer ile üçüncü turda karşı karşıya gelmiş ve maçı 6-4, 7-6, 6-1 kaybederek elenmişti.

MATTEK-SANDS KORKUTTU
İkinci tur maçında Cirstea ile karşılaştığı maçta file önü pozisyonunda dizinden sakatlanarak bir anda yere yığılan Amerikalı tenisçi Mattek-Sands yürekleri ağza getirdi. Pozisyon sonrasında bir süre yerde yatan ve hemen sonrasında “Lütfen yardım edin” çığlıkları ile kortu adeta inleten Mattek-Sands için ambulans da 15 dakika geç gelince yaşadığı acı ikiye katlandı ve panik dolu dakikalar yaşandı. Cirstea ise geç gelen ambulansla ilgili "Ya kalple ilgili bir sorun olsaydı" diye sitemde bulundu.

Bethanie Mattek-Sands yaşadığı durumu “Çok korktum ve panikledim” diye özetlerken, rakibi Cirstea ise “Onu o halde görünce teselli etmeye çalıştım ama ben de korkmuştum. Çok çaresiz, güçsüz hissettim” dedi.

Yapılan açıklamada Mattek-Sands’ın diz kapağının çıktığı belirtilirken kortlardan ne kadar süre ayrı kalacağı ise henüz belli değil.

Eren Andaç / Tenisdunyasi.net