Turnuva hakemleri ve organizatörleri Çağla’nın soyadını, turnuvaya gelenler de kasabanın ismini telaffuz etmekte zorlana dursunlar, ilk tur rakibi ve altıncı seri başı Alexandra Dulgheru ilk set 4-1 geride iken diz ağrısını sebep gösterip maçı bırakınca, Çağla beklenildiğinden daha kolay bir galibiyet alarak ikinci tur vizesini almış oldu.

2011 senesinde en yüksek sıralamasını (26 no) yakalamış olan Dulgheru ile önceden de üç defa karşılaşmış olan Çağla, 2006 ve 2014’te korttan iki kez mağlup ayrılmış olmakla beraber son oynadıkları 2015 Dubai turnuvası çeyrek final maçından ise üç sette galip ayrılmıştı.

33 derece sıcakta oynanan maça Çağla servis atarak başladı. Hemen ilk toptan atak oynayan ve direkt puanlara gitmeyi hedefleyen rakibine karşı Çağla 0-30 geriye düşmesine rağmen, geri gelip servisini kazanmasını bildi. Sonraki oyuna iki çift hata ile başlayan rakibinin servisini kırmayı başaran Çağla üçüncü oyunda 3-0 puanı yakaladı. Ancak Dulgheru çok iyi bir forehand return vuruşla o puanı kazanıp sonraki iki puanda da üstünlük sağlayınca ilk oyununu aldı.

Ama halen atak oynamaya devam eden rakibine karşı Çağla ritmine tam girmişti. Nitekim dördüncü oyunda rakibinin tüm toplarını çeviren ve topu bir o kadar da derin geri yollayan Çağla’ya karşı Dulgheru daha da riskli toplar deneyince arka arkaya hatalar gelmeye başladı. Tekrar servis kıran Çağla, kendi servisini de tutunca 4-1 öne geçti. 

Taraf değiştirmek için kenara geldiklerine hakem ile kısa bir görüşme yapan Dulgheru diz ağrısı belirterek korta fizyoterapistin çağrılmasını istedi. O geldikten sonra onunla da kısa bir konuşma yapan Rumen raket maçı bırakacağını hakeme söyledi ve Çağla ile el sıkıştı.

Çağla maçtan sonra bu şekilde maç kazanmayı hiçbir tenisçinin tabii arzulamadığını belirtti. Diğer yandan, sıcaklığı ve kendisinin de son haftalarda bir hayli maç oynadığını göz önüne aldığında, kortta fazla süre geçirmeden bir üst tura çıkmanın kendisi için bir avantaj olduğunu belirtti.

İKİNCİ TURDA GENÇ RAKİP
17 yaşındaki Rus oyuncu Sofya Lansere ile Çağla arasındaki ikinci tur maçı Çarşamba günü 7 nümaralı kortta ikinci maç olacak. Maçlar TSİ 11:00’de başlıyor.

(Mert Ertunga-Hodmezorvasarhely)