Simona Halep, Avustralya Açık finalinde Caroline Wozniacki'ye yenilerek kariyerinin üçüncü Grand Slam finalinden de mağlup ayrıldı.

Üçüncü turda Lauren Davis'e karşı üç, yarı finaldeyse Angelique Kerber'e karşı iki maç puanı çevirerek finale yükselen Halep kazansa, iki ayrı maçta maç puanı çevirerek bir Grand Slam zaferine ulaşan ilk raket olacaktı.

2014'te Maria Sharapova'ya karşı, geçtiğimiz yıl da Jelena Ostapenko'ya karşı Fransa Açık finallerinden mağlup ayrılan Halep, 1978 Fransa Açık'ta zafere ulaşan Virginia Ruzici'den 40 yıl sonra bir Grand Slam kazanan ilk Rumen kadın olmak için de korttaydı.

Ayak bileğindeki sakatlıktan ve sıcak havadan dolayı fiziksel olarak zorlandığı görülen Halep, buna karşın 2 saat 49 dakikalık mücadelede 6 ace ve 40 puan vuruşu kaydetmeyi başardı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana dünya sıralamasının zirvesinde yer alan, ancak önümüzdeki hafta koltuğu Wozniacki'ye devredecek olan Halep maç sonunda, "Daha önümde uzun yıllar var. Gelecekte bunun gibi başka fırsatlarımın da olacağını umut ediyorum." diye konuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net