Roma'da ilk tur maçlarını bye geçen Simona Halep ve Rafael Nadal, organizasyondaki ilk maçlarında rakiplerine şans tanımadı. Sadece 1'er saat kortta kaldıkları maçlarda Simona Halep, Naomi Osaka'yı; Rafael Nadal ise Damir Dzumhur'u 6-1 ve 6-0 ile mağlup etti.

Halep ve Osaka'yı kariyerlerinde beşinci kez karşı karşıya getiren mücadelede, sadece ilk iki oyun çekişmeye sahne olurken; peş peşe 12 oyun kazanan kadınlar klasmanının 1 numarası Simona Halep, gülen taraf oldu.

Bu yıl Indian Wells yarı finalinde yendiği Halep karşısında ilk servis oyununu rahat kazanan 20 yaşındaki Japon raket Osaka, rakibinin kullandığı ilk serviste ise 4 break puanı kaçırdıktan sonra bir daha maça ortak olma şansı yakalayamadı. Osaka'nın yüzde 38 ile ilk servis ve yüzde 20 ile ikinci servis puanı çıkardığı maçta, hem birinci hem de ikinci servislerinde yüzde 60 ve üzeri bir oranla oynayan Halep, geçen sezon finalde kaybettiği Roma'da üçüncü tura yükselmeyi başardı.

100. KEZ BAGEL

Toprakta üst üste set kazanma serisi Madrid'te Dominic Thiem'e karşı 50. setin ardından noktalandıktan Rafael Nadal, Roma Masters ile birlikte kazanmaya ara vermeden devam etti.

Bu sezon daha önce Avustralya Açık'ta karşılaştığı ve sırasıyla İstanbul ve Madrid'te ikinci tur oynayarak Roma'ya gelen Damir Dzumhur'u sürklase ederek adını üçüncü tura yazdıran Toprağın Kralı, sekizinci kupasını aradığı Roma Masters'a güçlü bir başlangıç yaptı.

Maç boyunca hem birinci hem de ikinci servislerinden yüzde 75 ve üzeri puan çıkaran Rafa, maçı 6-1, 6-0'lık setlerle hanesine yazdırırken, aynı zamanda kariyerinin 100. bagel'ini de yapmış oldu.

Roma'daki üçüncü tur maçlarında Simona Halep, Madison Keys'in rakibi olurken; Rafael Nadal ise Robin Haase/Denis Shapovalov galibiyle kozlarını paylaşacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)