Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon’da tek kadınlarda yarı finale yükselen raketler belli oldu. Venus Williams 10.kez bu başarıyı tekrarlarken gecenin sürprizi ise Magdalena Rybarikova'dan geldi.

Kadınlarda ilk çeyrek final maçı İspanyol Garbine Muguruza ile Rus Svetlana Kuznetsova arasındaydı. İkilinin mücadelesinde İspanyol tenisçi Muguruza, Wimbledon’da 10 yıl aradan sonra tekrar çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Kuznetsova’yı set vermeden mağlup etti ve adını son dörde yazdırmayı başardı. Rakibini her iki sette bulduğu birer servis kırma avantajı ile 6-3, 6-4 mağlup eden İspanyol tenisçi, bu sonuçla birlikte kariyerinin ikinci Wimbledon yarı finaline yükselirken, Grand Slam’lerdeki yarı final sayısını da üçe çıkarmış oldu. Dünya 15 numarası ayrıca, aldığı bu galibiyetle birlikte Wimbledon’dan sonra açıklanacak yeni sıralamada ilk 10’da yer almayı garantiledi.

GENÇLİK DEĞİL TECRÜBE
Günün bir diğer maçında ise Wimbledon’ı 5 kez kazanan 37 yaşındaki Amerikalı tenisçi Venus Williams ile Roland Garros şampiyonu Jelena Ostapenko karşı karşıya geldi. Grand Slam’lerde üstüste 11 maç kazanan Ostpenko’nun rüyasına çeyrek finalde nokta koyan dünya eski 1 numarası, rakibini 6-3 ve 7-5’lik iki set sonucunda geçti ve Wimbledon’da onuncu kez yarı finale yükseldi. Venus Williams bu sonuçla birlikte, 1994 yılında burada final oynamış Martina Navratilova ile birlikte, Wimbledon’da yarı finale yükselme başarısı gösteren en yaşlı kadın tenisçi ünvanına da sahip oldu. Wimbledon kortlarındaki 86.galibiyetine ulaşan dünya 11 numarası, bu yarı finalle birlikte turnuva sonrası açıklanacak yeni sıralamada ilk 10 içerisinde olmayı garantilerken, kupayı kazanması halinde ise ilk 5’te kendisine yer bulacak.

Kariyerinde ilk kez Wimbledon’da üçüncü tur ötesini gören Johanna Konta geçen senenin çeyrek finalisti Simona Halep ile karşı karşıya geldi. Kazanması halinde dünya 1 numarasına yükselecek olan Simona Halep, ilk seti 7-6 kazanmasına rağmen, diğer setleri 6-7 ve 4-6 kaybederek hem turnuvaya hem de 1 numara olma hayallerine üçüncü kez bir galibiyet kala veda etmiş oldu. Daha önce sadece 2016 Avustralya Açık Tenis turnuvasında yarı final gören Britanyalı raket Konta ise bu galibiyetle birlikte Grand Slam’lerdeki ikinci yarı finaline ulaşırken 39 yıl sonra kadınlarda yarı finale yükselen ilk Britanyalı tenisçi oldu. Konta ayrıca turnuva sonrası açıklanacak yeni sıralamada ilk 5'i garantilerken, Karolina Pliskova da yeni dünya 1 numarası olacak.

Gecenin tamamlanan son maçında ise Magdalena Rybarikova ile Coco Vandeweghe sahne aldı. 1 numaralı kortta başlayan ancak yağmur sebebiyle merkez korta taşınan maçta, rakibini 6-3’lük iki setle deviren Rybarikova son yarı finalist oldu. Daha önce katıldığı dokuz Wimbledon turnuvasında sadece bir kez 3. tur görebilen Rybarikova çimde bu sezonki 19.maçında 18.galibliyetini aldı ve onuncu Wimbledon turnuvasında kariyerindeki ilk slam yarı finaline yükseldi. Yalnızca 8 winner ürettiği maçta aynı sayıda basit hata yapan Rybarikova’ya karşılık Amerikalı tenisçi Vandeweghe 28 basit hata yaparak adeta kendi ipini çekti.

Alınan sonuçlardan sonra kadınlar ana tablosunda yarı final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Venus Williams – Johanna Konta
Garbine Muguruza – Magdalena Rybarikova