Bu yılın formda isimlerinden Daria Kasatkina, Fransa Açık'ta 10 numaralı seri başı Belinda Bencic'i 6-2'lik iki sette mağlup ederek adını son 32'ye yazdırdı.

Kortta çok etkili bir performans ortaya koyan Rus raket, kaydettiği 8 ace ve 27 puan vuruşunun yanında ilk servisinden %80 ile puan çıkardı ve dört kez servisini kırdığı rakibi Bencic'e servis kırma puanı göstermedi.

Bu yıl iki şampiyonluk elde eden Kasatkina böylelikle 2018 Wimbledon'dan bu yana ilk kez bir majör turnuvada üçüncü tura yükseldi.

Daria Kasatkina'nın bir sonraki rakibi bu yılın İstanbul Cup şampiyonu ve 2009 Fransa Açık çeyrek finalisti Sorana Cirstea olacak.

Tek kadınlar ana tablosunda günün öne çıkan bir diğer maçındaysa Serena Williams, iki saati aşan ikinci tur karşılaşmasında Rumen Mihaela Buzarnescu'yu 6-3, 5-7, 6-1 ile geçerek bir üst tura yükseldi.

Etkili bir servis performansı sergileyen Serena Williams kaydettiği 5 ace ve %75'lik ilk servisten puan çıkarma yüzdesiyle galibiyete uzandı ve üçüncü turda geçtiğimiz yılın çeyrek finalisti Danielle Collins'in rakibi oldu.