Washington'da düzenlenen organizasyonda Romen rakibi Marius Copil'i 6-7 6-3 7-6 ile saf dışı bırakan Andy Murray, 3 saat 2 dakika sonunda son sekiz biletinin sahibi oldu. Gece yarısından sonra 3'te noktalanan karşılaşma, aynı zamanda turnuva tarihinin en geç saatte tamamlanan maçı olarak da kayıtlara geçti.

2017 Wimbledon'dan sonra sadece üçüncü kez tur seviyesinde bir organizasyonda mücadele eden dünya eski 1 numarası Murray, Washington'da yakaladığı çeyrek final neticesinde, 1 yılı aşkın sürenin ardından ilk kez üst üste üç maçtan galip ayrılmayı başarmış oldu.

Bu yıl 50.si düzenlenen Citi Open çeyrek finalinde Avustralyalı Alex de Minaur'un rakibi olan Andy Murray, turnuva tarihine geçen ve geriden gelerek kazandığı maçın ardından gözyaşlarına hakim olamamasını ise ''Uzun geçen gün ve uzun bir maçın ardından içimdeki tüm duygular bir anda dışa vurdu'' şeklinde tanımladı.

İlk kez Andy Murray ile korta çıkacak olan Alex de Minaur, Citi Open'da çeyrek finale gelene kadar sırasıyla Vasek Pospisil, ev sahibi tenisçi Steve Johnson ve son ATP Next Gen turnuvası şampiyonu Hyeon Chung'u turnuvanın dışına itti. Sezonun üçüncü grand slam'i olan Wimbledon'da üçüncü tur gören ve majör turnuvalardaki kariyer derecesini elde eden 19 yaşındaki genç Avustralyalı, mevcut dünya sıralamasında 72. basamağa kadar yükselmiş durumda.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net