Wimbledon 2021'de kariyerlerinde ilk kez All England Lawn Tennis Club'ın çim kortlarında mücadele eden altı raket isimlerini turnuvanın ikinci haftasına yazdırmayı başardı.

Çim kort Grand Slam'inde pek alışılmadık bir durum olan bu yılın genç dördüncü tur ekibi arasında Britanyalıları en çok heyecanlandıran isim şüphesiz 18 yaşındaki Emma Raducanu.

Erkekler ve kadınlarda tekler ana tablolarında kalan son Britanyalı tenisçi wild card ile katıldığı kariyerinin ilk majör turnuvasında Victoria Azarenka ve Sorana Cirstea gibi deneiymli isimleri geçerek adını dördüncü tura yazdırmayı başardı ve Avustralyalı Ajla Tomljanovic'in rakibi oldu.

Fransa Açık'ta hem teklerde hem çiftlerde zafere ulaşan Barbora Krejcikova ise galibiyet serisini 15 maça çıkararak Wimbledon dördüncü turunda dünya 1 numarası Ash Barty'nin rakibi oldu.

Geçtiğimiz yıl Fransa Açık'ta gördüğü dördüncü turla adından söz ettiren Seb Korda ise ilk Wimbledon deneyiminde adını son 16'ya yazdırmayı başaran bir diğer raket. Turnuvaya 15 numaralı seri başı Alex de Minaur'a karşı aldığı galibiyetle başlayan Çek raket, üçüncü turda da Dan Evans'ı dört sette mağlup etmeyi başardı.

Bu yıl Paris'te kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında çeyrek finalist olan Elena Rybakina ise Maria Sakkari ve Shelby Rogers gibi isimleri mağlup ederek dördüncü turda 2 numara Aryna Sabalenka'nın rakibi oldu.

Rus Liudmila Samsonova ve Belaruslu Ilya Ivashka ise ilk kez boy gösterdikleri Wimbledon'da son 16'ya isimlerini yazdıran diğer tenisçiler.

Tek erkeklerde daha önce 2002'de David Nalbandian kariyerinde ilk kez katıldığı Wimbledon'da final oynamış, tek kadınlarda ise Chris Evert (1972), Anna Kournikova (1997) ve Alexandra Stevenson (1999) ilk Wimbledon deneyimlerinde adlarını son dört raket arasına yazdırmışlardı.