Zhuhai'da düzenlenen WTA Elite Trophy turnuvasında bugün oynanan yarı finallerde Anastasija Sevastova'yı yenen Julia Goerges ve Ash Barty'yi geçen CoCo Vandeweghe finale yükseldi.

Günün ilk mücadelesinde, bu yıl Mallorca finalinde yenildiği Letonyalı Anastasija Sevastova'yı 6-3'lük iki setle geçen 7 numaralı seri başı Julia Goerges finale yükseldi.

Maç boyunca agresif oyunuyla rakibinin üzerinde baskı kuran Alman raket, 41 puan vuruşu kaydetti. Maç boyunca 5 de ace bulan dünya 18 numarası, Serena Williams ve Karolina Pliskova'dan sonra 400 ace barajını bir yılda geçen üçüncü kadın raket oldu.

Grupta 1 numaralı seri başı Kristina Mladenovic ve Wimbledon yarı finalisti Magdalena Rybarikova'yı mağlup eden Julia Goerges maç sonrasında "Bu hafta oynadığım en iyi maçtı. Sabırlı davrandım ve topları önde yakalayarak elde ettiğim şansları değerlendirdim." diye konuştu.

VANDEWEGHE FİNALDE

Günün bir diğer mücadelesindeyse Avustralyalı Ash Barty'yi 6-3, 6-3'lük setlerle mağlup eden CoCo Vandeweghe, Stanford'dan sonra bu yılın ikinci finaline yükselmeyi başardı.

Önümüzdeki hafta kariyerinde ilk kez dünya sıralamasında ilk 10'a girecek olan ABD'li raket maç boyunca 5 ace 32 winner kaydetti.

Öte yandan yıla dünya 325 numarası olarak başlayan Ash Barty ise harika bir performans gösterdiği yılı ilk 20'ye girerek tamamladı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net