Amerika Açık'ta turnuva tarihinin en geç biten tek kadınlar maçında 2019 şampiyonu Bianca Andreescu'yu 6-7(2), 7-6(6), 6-3'lük üç sette yenen 17 numaralı seri başı Maria Sakkari çeyrek finale yükseldi.

İlk sete servis kırarak başlayan ve 3-0 öne geçen Bianca Andreescu, rakibinin yedinci oyunda servis kırdıktan sonra beraberliği sağlamasına engel olamadı. Ancak tie-break oyununu 7-2 ile kazanan Kanadalı raket 63 dakikalık sete nokta koydu ve öne geçti.

İkinci set daha başa baş geçerken Maria Sakkari karşılaştığı servis puanlarını çevirdi ve dördüncü set puanında 86 dakika süren ikinci seti kazanarak maça eşitliği getirdi.

Final setinin başında servis kıran Andreescu üstünlüğünü koruyamadı. Setin altıncı oyunundan önce sağlık molası kullanan Andreescu, maçın geri kalanını sol bacağının üst kısmı sargılı halde oynadı. Maria Sakkari ise kırdırdığı servisini geri aldıktan sonra bir kez daha servis kırdı ve avantajını setin sonuna kadar koruyarak maçtan galip ayrıldı.

Maria Sakkari maç boyunca 8 ace ve 46 puan vuruşu kaydederken karşı karşıya kaldığı on iki servis kırma puanının sekizini kurtarmayı başardı. Kariyerinin Amerika Açık'taki ilk yenilgisini alan Bianca Andreescu'nun ise Flushing Meadows kortlarındaki 10 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Maç sona erdiğinde saatler sabaha karşı 02:13'ü gösteriyordu ve bu, Maria Sakkari ve Bianca Andreescu arasındaki dördüncü tur eşleşmesini turnuva tarihinin en geç biten altıncı maçı yaptı.

Bu yıl Fransa Açık'ta kariyerinin ilk Grand Slam yarı finaline yükselen Maria Sakkari, ikinci yarı final için bu yılın Wimbledon finalisti ve 4 numara Karolina Pliskova ile karşı karşıya gelecek.