Geçtiğimiz yıl Wimbledon'da olduğu gibi Avustralya Açık'ta da birinci turda Venus Williams ile eşleşen 15 yaşındaki Cori 'Coco' Gauff rakibini ikinci defa elemeyi başardı.

Wimbledon'da gördüğü dördüncü turla dikkatleri üzerine çeken Gauff, kalça sakatlığından dolayı Ekim'den bu yana ilk maçını oynayan Venus Williams'ı 7-6(5), 6-3'lük iki sette geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Maç boyunca agresif bir oyun sergileyen Gauff, hanesine 17 puan vuruşu yazdırırken file önünden de %64 ile puan çıkardı ve ikinci turda Rumen Sorana Cirstea'nın rakibi oldu.

Öte yandan yağmurun dış kortlardaki maçları kesintiye uğrattığı Avustralya Açık birinci gününde 1 numaralı seri başı Ashleigh Barty ilk sette zorlandığı mücadelede Ukraynalı Lesia Tsurenko'yu 5-7, 6-1, 6-1 ile geçerken, bir diğer ev sahibi Samantha Stosur, elemelerden gelen Catherine McNally'ye 6-1, 6-4'lük iki setle boyun eğdi.

Tek kadınlar ana tablosunda günün dikkat çeken bir başka mücadelesindeyse Çinli Zhang Shuai, 24 numaralı seri başı Sloane Stephens'ı 2-6, 7-5, 6-2'lik üç setle turnuva dışına itti.

Bu turnuvanın ardından emekli olacağını açıklayan dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki de geçtiğimiz yıl Amerika Açık'ta dördüncü tura kadar yükselen Kristie Ahn'ı 6-1, 6-3'lük iki setle geçerek ikinci tura adını yazdırdı.