Avustralya Açık'ta, 15 yaşındaki Cori 'Coco' Gauff, son şampiyon Naomi Osaka'yı 6-3, 6-4'lük iki sette mağlup ederek kariyerinin ilk Grand Slam dördüncü turuna yükseldi.

İlk 5'teki rakiplerine karşı kariyerinde ilk defa galip gelen Gauff, Japon rakibinin 30 basit hatasına karşılık yalnızca 17 basit hata kaydetti.

Amerika Açık'ta rakibine 65 dakikada yalnızca üç oyun alarak mağlup olan ABD'li raket, Martina Hingis'ten 14 yıl sonra 16 yaşından önce iki majör turnuvada ikinci haftaya kalmayı başaran ilk raket oldu.

Gauff maç sonunda, "Amerika Açık'ta çok şey öğrendim. Bu maç sezon arasında gerçekten çalıştığımı gösteren bir galibiyet oldu." diye konuştu.

Dünya sıralamasında ilk 50'ye girmeyi garantileyen Gauff dördüncü turda 14 numaralı seri başı Sofia Kenin ile karşı karşıya gelecek.

SERENA'NIN VEDASI

Dünya eski 1 numarası Serena Williams üçüncü turda Wang Qiang'a 6-4, 6-7(2), 7-5'lik üç setle mağlup olarak Avustralya Açık'a veda etti.

2 saat 41 dakika süren mücadelede rakibinin kaydettiği 20 basit hataya karşılık 56 basit hata yapan Serena Williams mağlup olmaktan kurtulamadı.

Çinli Wang Qiang dördüncü turda Ons Jabeur ile karşı karşıya gelecek.