Stuttgart'ta devam eden Porsche Tennis Grand Prix turnuvası ilk turunda Fransız raket Caroline Garcia, 2 saat 44 dakika süren mücadele sonunda Maria Sharapova'yı 3-6, 7-6(6), 6-4'lük setlerle mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

17'si Rus raketin raketinden olmak üzere 23 acein kaydedildiği mücadele sonunda Garcia, 17 yaşındayken 2011 Roland Garros'da zorlu anlar yaşattığı rakibine karşı oynadığı beşinci mücadelede ilk galibiyetini almayı başardı.

Turnuvaya 6 numaralı seri başı olarak katılan Garcia, ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette de servis kırdırmasına karşın dikkat çekici bir geri dönüşe imza atmayı başardı.

Maria Sharapova ise geçtiğimiz yıl, 15 aylık doping cezasının ardından ilk katıldığı turnuva olan ve bu yıl wild card ile döndüğü Stuttgart'a ilk turda veda etmekten kurtulamadı.

Caroline Garcia'nın ikinci turdaki rakibi ise, elemelerden gelen ve ilk turda turnuvaya wild-card ile katılan Antonia Lottner'i mağlup ederek 1994'te Martina Hingis'ten bu yana Stuttgart'ta ana tablo galibiyeti elde eden en genç raket unvanını alan 15 yaşındaki Ukraynalı Marta Kostyuk olacak.