Kırmızı Grup'taki son maçında Caroline Wozniacki karşısında geri düşen Caroline Garcia, maçı çevirmeyi başardı ve Svitolina'nın Halep karşısında aldığı galibiyetle grubu lider tamamladı.

Kırmızı Grup'taki son maçına Danimarkalı dünya eski 1 numarası karşısında ilk seti 22 dakika sonunda 6-0 kaybeden Garcia, ikinci seti 6-3 ile kendi hanesine yazdırarak maça eşitliği getirdi. Final setinde 3-5 geriye düşen ve 10. oyunda maç için servis atan Wozniacki'nin servisini kıran Fransız raket, dört oyun üst üste kazanarak maçtan galip ayrılmayı başardı.

İlk servisinden %76 ile puan çıkaran dünya 8 numarası, maç boyunca 31 puan vuruşu kaydetti. Garcia aynı zamanda bu yıl maç için servis atan dördüncü rakibini de mağlup etmiş oldu.

Garcia, ilk kez katıldığı WTA Finalleri'nde, Elina Svitolina'nın dünya 1 numarası Simona Halep'i 6-3, 6-4 mağlup etmesiyle Kırmızı Grup'u lider tamamlayarak yarı finale yükseldi.

Caroline Garcia kendisini grup lideri yapan galibiyeti alan Ukraynalı raket için "Belki onu bir şeyler içmeye davet edebilirim." diye konuştu.

Böylelikle yarı finalde Caroline Garcia ile Venus Williams eşleşirken, Beyaz grup lideri Karolina Pliskova'nın rakibiyse Caroline Wozniacki oldu.

Öte yandan çiftler mücadelelerinde günün sürprizi 4 numaralı seri başı Ash Barty/Casey Dellacqua çiftini 7-6(7), 6-7(1), 10/6'lık setlerle mağlup eden Kiki Bertens/Johanna Larsson tandeminden geldi.

1 saat 54 dakikalık mücadelenin ilk setinde 5-2 geriden gelerek Roland Garros finalisti çifti geçmeyi başaran Bertens ve Johanna, yarı finalde Rus Elena Vesnina/Ekaterina Makarova çiftinin rakibi oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net