Fransa Açık dördüncü turunda Belçikalı 8 numaralı seri başı David Goffin'i 7-5, 4-6, 6-0, 6-3'lük dört sette mağlup eden İtalyan Marco Cecchinato adını çeyrek finale yazdırdı ve Novak Djokovic'in rakibi oldu.

Dünya 72 numarası, daha önce hiç Grand Slam ana tablo mücadelesi kazanamadan geldiği Fransa Açık'ta çeyrek finale yükselerek, 2008'de 80 numarayken son sekize adını yazdıran Ernests Gulbis'ten sonra bunu başaran en düşük sıralamalı raket olmayı başardı.

Bu yıl Lucky Loser olarak katıldığı Gazprom Macaristan Açık turnuvasını kazanan Cecchinato, iki buçuk saatlik mücadelede kaydettiği 8 ace ve 34 puan vuruşunun yanı sıra, rakibinin 51 basit hatasına karşılık hanesine 37 basit hata yazdırdı.

Cecchinato böylelikle dünya sıralamasında ilk 10'daki rakiplerine karşı kariyerinin ilk galibiyetini de almış oldu.

Cecchinato'nun çeyrek finaldeki rakibi Novak Djokovic ise 20 numaralı seri başı olarak geldiği turnuvada İspanyol Fernando Verdasco'yu 6-3, 6-4, 6-2'lik setlerle geçerek kariyerinin 200. toprak kort galibiyetini elde etti ve bunu başaran 50. tenisçi oldu.

Üst üste dokuzuncu Fransa Açık çeyrek finaline yükselen Sırp raket, Fransız başkentinde toplamda 12. kez adını son sekize yazdırarak bu alandaki rekoru ele geçirdi.