Fransa Tenis Federasyonu (FFT), COVID-19 nedeniyle bu yıl Mayıs yerine Eylül'de yapılacak olan Fransa Açık'ta uygulanacak salgın önlemlerini açıkladı.

Bu yılın son Grand Slam turnuvası olacak olan Fransa Açık, halihazırda devam eden Amerika Açık'ın aksine seyircili düzenlenecek.

Turnuvanın düzenlendiği 12 hektarlık  Stade Roland Garros yerleşkesi üç ayrı bölgeye ayrılacak ve bunlardan merkez kortlar Philippe-Chatrier ve Suzanne-Lenglen'in bulundukları bölgeler 5000'er kişi, Sİmone-Mathieu kortunun bulunduğu bölge ise 1500 kişi kapasiteyle sınırlandırılacak.

Bu üç kort için satılacak biletlerde dört kişilik gruplar diğer seyircilerle aralarında boşluk bırakacak şekilde beraber oturabilecekler. Diğer koltuklar ise birer kişilik boşluklarla biletlendirilecek.

Dış kortlarda ise seyirciler yan yana her iki koltuktan biri boş olacak şekilde oturacaklar ve bu kortlardaki maçlar için bilet satışı olmayacak.

Turnuva yerleşkesindeki 11 yaş üzeri herkesin maske takması zorunlu olacak. Ayrıca tenisçiler ekipleriyle birlikte FFT tarafından belirlenen iki otelden birinde kalmak zorunda olacaklar ve maç günleri dışında Stade Roland Garros'da sadece antrenman kortlarına erişimleri olacak.

Turnuva yönetimi aynı zamanda pandemi döneminde finansal zorluklar çeken oyuncular için birinci turda turnuvaya veda eden oyuncuların para ödülünün %30 artırılarak 60.000 euroya çıkartıldığını duyurdu.