20 yaşındaki Britanyalı raket Francesca Jones Avustralya Açık elemelerinin son turunda Lu Jiajing'i 6-0, 6-1 ile geçerek kariyerinin ilk majör ana tablosuna adını yazdırmayı başardı.

Güçlü forehandleriyle dikkat çeken Jones, Dubai'de düzenlenen Avustralya Açık elemelerinde dünya eski 28 numarası Monica Niculescu ve Joan Fett'i de geçmişti.

El ve ayak parmaklarını etkileyen nadir bir genetik hastalık olan Ectrodactyly Ectodermal Dysplasia nedeniyle ellerinde dörder parmağı, ayaklarında ise sağda üç solda dört olmak üzere toplam yedi parmağı olan Jones, 9 yaşında Barcelona'ya taşınarak Sanchez-Casal Tenis Akademisi'nde çalışmaya başlamıştı.

Noel tatilini İngiltere'de geçiren Jones, "Elemelerden önce soğuktan parmaklarım çatlamıştı ve bu nedenle raket tutamıyordum. Maçtan birkaç gün önce elimde hala kesikler vardı" diye konuştu. Ancak Jones elemelerde dünya sıralamasında ilk 200'de bulunan iki sporcuyu mağlup etmenin yanı sıra final turundaki rakibine de 61 dakikada yalnızca bir oyun bıraktı.

Kariyerinde 5 ITF tekler şampiyonluğu bulunan Francesca Jones önümüzdeki hafta açıklanacak WTA dünya sıralamasına kariyerinin en yüksek basamağı olan 217 numaraya yükselecek.