St. Petersburg'da Daria Kasatkina, finaldeki rakibi Margarita Gasparyan'ın sakatlığı nedeniyle maçtan çekilmesiyle bu yılki ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

Çeyrek finaldeki sekiz raketin yedisinin Rus olduğu ve ev sahibi tenisçilerin yarı final biletlerinin dördünü de kazandığı turnuvada Daria Kasatkina, ilk seti 6-3 kazandıktan sonra ikinci sette 2-1 öndeyken rakibinin belindeki sakatlıktan dolayı çekilmesiyle şampiyon oldu.

Turnuvaya elemelerden gelen Clara Tauson karşısında aldığı galibiyetle başlayan Kasatkina, daha sonraki üç maçında ilk seti kaybettikten sonra galibiyete ulaştı.

Çeyrek finalde 2 numaralı seri başı Veronika Kudermetova'yı mağlup eden Kasatkina yarı finalde de turnuvanın 4 numarası Svetlana Kuznetsova'yı geçti.

Turnuvaya wild card ile katılan Margarita Gasparyan ise ilk turda Kristina Mladenovic'i üç sette, çeyrek finalde de 1 numaralı seri başı Ekaterina Alexandrova'yı iki sette geçtikten sonra yarı finalde de bir başka deneyimli Rus raket olan Vera Zvonareva'yı mağlup etti.

Son zaferini 2018'de yine Rusya'da Kremlin Kupası'nda kazanan Daria Kasatkina böylelikle kariyerinin dördüncü tekler şampiyonluğunu elde ederlen, Şubat ayında Melbourne'da kaldırdığı kupayla birlikte bu yıl iki turnuvada şampiyonluk elde eden ilk kadın tenisçi oldu.

Daria Kasatkina dünya sıralamasında da ilk 50'ye dönmeyi garantiledi.