Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), 2022 Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup Finalleri'nin 1-6 Kasım tarihleri ​​arasında Antalya'da düzenleneceğini duyurdu. 16 yaş ve altı erkekler ve kızlarda 16'şar takım üst üste ikinci sene Megasaray Tenis Akademisi'nde ülkelerini temsil edecek.

Bu gelişmeyi değerlendiren ITF Başkanı David Haggerty, "Türkiye Tenis Federasyonu, 2021 Finalleri'de en başarılı ulusal takımlarımıza muhteşem bir ev sahipliği yaptı ve 2022'de tekrar ev sahipliği yapacak olmalarından çok memnunuz. Bu organizasyon, gençlere uluslarını temsil etme ve bir takımın parçası olarak oynama deneyimine sahip olma yeteneğini kazandırıyor” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise "2021'de Junior Davis Cup ve Junior Billie Jean King Cup Finalleri'ni ülkemizde harika bir atmosferde gerçekleştirdik. ITF'in küresel tenisi geliştirme çalışmalarının bir ortağı olmaktan ve tenisin gelecekteki yıldızlarını yeniden Türkiye’de ağırlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu önemli organizasyona bir kez daha en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ekim ayında Antalya'da gerçekleştirilen 2021 Junior Davis Cup Finalleri'nde Rusya, 2021 Junior Billie Jean King Cup Finalleri'nde Çekya şampiyonluğu kucaklamıştı.