Singapur'da düzenlenen WTA Finalleri'nde Karolina Pliskova'yı geçen Caroline Wozniacki ve Caroline Garcia'yı mağlup eden Venus Williams finale yükseldi.

Günün ilk mücadelesinde dünya 3 numarası Karolina Pliskova ile karşı karşıya gelen Wozniacki, rakibini 7-6(9), 6-3'lük setlerle geçerek yedi yıl aradan sonra bu turnuvada ilk finaline yükseldi.

İki dünya eski 1 numarasını karşı karşıya getiren mücadelenin ilk setinde Çek raket, 4-2 öne geçmesine rağmen rakibinin direncini kıramadı. Tie-break oyununda 6-1 geri düşen ancak 5 set puanı çeviren Wozniacki ilk seti hanesine yazdırdı. Pliskova servis kırarak başladığı ikinci sete de tutunamadı ve WTA Finalleri'nde ilk finalist Caroline Wozniacki oldu.

Mücadelede 5 ace kaydeden Danimarkalı dünya 6 numarası, maç sonrası basın toplantısında, "Sanırım birinci set [Pliskova'nın] direncini kırdı." diye konuştu.

8 YIL SONRA VENUS

Günün ikinci mücadelesinde Caroline Garcia'yı 6-7(3), 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup eden Venus Williams, finalde Caroline Wozniacki'nin rakibi oldu.

İki buçuk saate yaklaşan mücadelenin ilk setinde 5-3 öne geçen ancak rakibinin seti tie-break oyununa taşımasına engel olamayan Fransız raket, ilk seti 7-3'lük tie-break ile hanesine yazdırdı. Rahat birer ikinci ve üçüncü set oynayan Venus Williams, 2009'dan bu yana ilk kez bu turnuvada finale yükselmeyi başardı.

Rakibinin hafta boyuncaki oyununu teslim eden Amerikalı efsane, "Garcia turnuva boyunca çok iyi bir mücadele sergiledi ve ne zaman maçı bitirmeye yaklaştığımı düşünsem harika bir oyun çıkardı." diye konuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net