Serena Williams'ın yokluğunda sürpriz sonuçlara sahne olan Wimbledon kadınlar ana tablosunda finalin adı kondu. Rakiplerini set vermeden geçen Venus Williams ve Garbine Muguruza cumartesi günü şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. 

Tek kadınlarda 2015 Wimbledon finalisti Garbine Muguruza, bir yıllık aranın ardından bu turnuvada tekrar finale yükselmeyi başardı. Kariyerinde bir Grand Slam’de ilk kez üçüncü turun ötesini görmeyi başaran Magdalena Rybarikova karşısında 32 dakika süren ilk seti 6-1 ile hanesine yazdıran dünya 15 numarası, ikinci sette de hız kesmedi ve yalnızca iki basit hata ile oynadığı seti aynı skorla kazanarak 1 saat 5 dakika sonunda adını ikinci defa Wimbledon finaline yazdırdı.

Kendi servislerinde hiç sorun yaşamayan ve sadece 11 puan kaybeden İspanyol tenisçi, Rybarikova’nın servislerinden ise %58 oranında puan çıkarttı ve rakibinin servisini 5 kez kırma başarısı gösterdi.



Maçtan sonra yaptığı açıklamada kortta kendisini çok rahat hissettiğini ve maç boyunca her şeyin çok iyi gittiğini ifade eden Muguruza, daha önce bu turnuvayı 1994 yılında kazanan ve bu başarıya sahip tek İspanyol raket olan Conchita Martinez için ise, “Son Wimbledon finalimi kazanamadım, bu yüzden umarım Martinez bana bazı ipuçları verir çünkü o burada nasıl kazanılacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

Muguruza Wimbledon sonrası açıklanacak yeni listede ilk 10 içerisinde kendisine yer bulacak. Yarı finalde kaybetmesine rağmen rüya gibi bir turnuva geçiren Rybarikova ise, 54 basamak birden yükselerek 33.lüğe yerleşecek.

VENUS REKORLARLA FİNALDE
Kadınlardaki ikinci yarı final maçında ise daha önce bu kupayı beş kez kazanan Venus Williams ile ilk Grand Slam finalini arayan Johanna Konta karşı karşıya geldi. Açılış setinin dokuzuncu oyununda iki servis kırma puanı çeviren ve zor da olsa servislerine tutunan Venus Williams, bir sonraki oyunda ise Konta’nın servisini kırarak seti 6-4 kazandı ve final yolunda bir adım öne çıkmayı başardı. Direnci kırılan rakibi karşısında rahatlayan ve daha iyi oynamaya başlayan Amerikalı oyuncu iki kez servis kırdığı ikinci seti de 36 dakika sonunda 6-2 ile hanesine yazdırdı ve kariyerinde 9.kez Wimbledon’da finale yükseldi. 8 yıl sonra tekrar Londra’da şampiyon olmak isteyen Amerikalı tenisçi böylece kariyerindeki 82. Grand Slam'lerdeki 16, bu yılki ikinci finaline yükseldi.

37 yaşındaki Venus Williams, 1994’te burada final oynayan Martina Navratilova’dan sonra en yaşlı Wimbledon finalisti olarak da kayıtlara geçerken, kupayı kazanması halinde ise 109 yıl sonra bu turnuvayı kazanan en yaşlı tenisçi unvanına sahip olacak.

Muguruza ile Williams arasındaki final maçı Cumartesi günü oynanacak.

Eren Andaç / Tenisdunyasi.net