Amerika Açık'a son şampiyon unvanıyla gelen Novak Djokovic, bu yılki turnuvada da finale yükselmeyi başardı. Yarı finale gelene kadar çıktığı tüm maçları set vermeden kazanan Gael Monfils'le Arthur Ashe Merkez Kortu'nda buluşan bulan dünya 1 numarası, rakibine 6-3, 6-2, 3-6 ve 6-2'lik setlerle üstünlük kurdu ve finaldeki yerini ayırttı.

Mücadeleye ilk beş oyunu kazanarak başlayan Sırp tenisçi, akabinde üst üste üç oyun yitirse de ilk seti 6-3'le hanesine yazdırdı. Oyun disiplininden iyice uzaklaşan Monfils karşısında ikinci seti de çifte servis kırmalık avantajla 6-2'yle cebine koyan Novak, setlerde durumu 2-0'a taşıdı.

Üçüncü sette yaptığı bir basit hatanın ardından seyircinin protestosuyla karşılaşan Monfils, o noktada silkelendi ve maça döndü. 2-0 geriye düştüğü sette art arda beş oyun birden alan La Monf, seti 6-3'le kazanarak karşılaşmayı dördüncü sete uzattı.

Bir önceki sette rakibinin yakaladığı momentuma cevap veremeyen Djokovic, dördüncü sette ise sazı yeniden eline aldı. Beşinci oyunda servisini kaptırdıktan sonra bir daha oyun kaybetmeyen Nole, 6-2'lik dördüncü setin ardından korttan galibiyetle ayrıldı ve tekler kariyerinin 21. Grand Slam finaline yürüdü.

RAKİP STAN

Djokovic'in finaldeki rakibini belirleyecek mücadelede ise Stanislas Wawrinka ile Kei Nishikori karşı karşıya geldi. Flushing Meadows'ta 2014 yılında final gören Nishikori karşısında ilk seti kaybeden Wawrinka, buna rağmen rakibini 4-6, 7-5, 6-4 ve 6-2'lik setlerle elemeyi ve yılın son majör turnuvasında ilk kez finale yükselmenin sevincini yaşadı.

Pazar günkü finalde 24. kez kozlarını paylaşacak ile Djokovic ile Wawrinka, kariyerlerinde ikinci kez bir slam turnuvasının finalinde karşılaşacak. Novak'ın ikili maçlarda 19-4 önde olduğu rekabette daha önce oynanan tek Grand Slam finalini 2015 Roland Garros'ta Wawrinka kazanmıştı. 

Yunus Dilber