Amerika Açık'ta tek kadınlarda 18 yaşındaki Leylah Fernandez, ilk seti kaybettiği maçta son şampiyon Naomi Osaka'yı 5-7, 7-6(2), 6-4'lük üç sette geçerek adını dördüncü tura yazdırdı.

İlk seti kazandıktan sonra ikinci setin on ikinci oyununda maç için servis kullanan 3 numara Osaka maçı bitiremedi ve tie-break oyununda seti kazanan Kanadalı raket skoru eşitledi.

İki saati aşan mücadelede Osaka 15 ace ve 37 puan vuruşu kaydederken 36 da basit hata yaptı. Buna karşılık çok iyi servis kullanan Fernandez, %80 ile ilk servis atarken bunların %78'inden puan çıkardı.

Dünya sıralamasında ilk 5'teki rakiplerine karşı ikinci galibiyetini alan Leylah Fernandez kariyerinin ilk Grand Slam dördüncü turunda bir başka eski şampiyon Angelique Kerber ile karşı karşıya gelecek.

OSAKA'DAN ARA VERME KARARI

Öte yandan Naomi Osaka maç sonu yaptığı basın toplantısında tenise ara verme kararı aldığını duyurdu.

Bu yıl mental sağlığını korumak için kortlardan bir süre uzak kalan dünya 3 numarası, "Maç kazandığımda mutlu hissetmiyorum, daha çok üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum. Yenildiğimde ise çok mutsuz hissediyorum. Bence bu normal değil." diye konuştu.

Bir sonraki maçını ne zaman oynayacağını bilmediğini söyleyen Osaka, "Sanırım bir süreliğine tenis oynamaya ara vereceğim." ifadelerini kullandı.