36 yaşındaki tecrübeli İspanyol Feliciano Lopez, dünya 88 numarasında yer alan Federico Delbonis'i üç set sonunda 6-3, 6-4, 6-2'lik setlerle turnuvanın dışına iterek ikinci tur biletini aldı.

Maç boyunca ilk servislerinden yüzde 93 ile puan çıkaran ve rakibine 1 kez servis kırma şansı tanıyan Feliciano Lopez, baştan sona domine ettiği karşılaşmayı sadece 88 dakikada bitirmesini bildi.

2018 Wimbledon'da korta çıkarak üst üste 66. kez grand slam arenasında boy gösteren dünya 70 numarası Lopez, İsviçreli efsane Roger Federer'e ait olan açık dönemde kesintisiz en çok slam ana tablosu oynama rekorunun yeni sahibi oldu.

En son 2002 Avustralya Açık'ta grand slam ana tablosunun dışında kalan Feli, aynı yıl sezonun ikinci grand slam'i Roland Garros'tan bu yana aralıksız her slam'de korta çıktı.

Maçın ardından kırdığı rekor ve olağanüstü devamlılığı hakkında soruları yanıtlayan Feliciano Lopez, ''Bu rekoru kıracağımı anladığımda, 'Vay sonunda Federer’i bir şeyde yeneceğim’ diye düşündüm. Aslında benim için önemli olan kaç slam arka arkaya oynadığımdan ziyade bu kadar sene yüksek seviyede kalabilmiş olmam. Asıl istikrarımla gurur duyuyorum. Oyun stilimin bu durumla alakası var diye düşünüyorum. Uzun ralliler yapmıyorum ve vücudumu zorlamayan bir teknik ile oynuyorum. Tekniğim sayesinde çok efor harcamıyorum. 30’umdan sonra bazı şeyleri değiştirmem gerektiğinin farkına varmak benim için anahtar oldu. Fitness çalışmalarımı ve beslenme şeklimi biraz değiştirdim. Artık sık sık kendimden 10-15 yaş küçük rakiplerle oynuyorum. Zinde kalmam şart'' şeklinde konuştu.

Feliciano Lopez, tarihe geçmesini sağlayan açılış turunun ardından, bir başka Arjantinli Juan Martin Del Potro'nun karşısına çıkacak.