Roger Federer, daha şimdiden tenis tarihine geçen başarılı kariyeri boyunca, en dominant turnuva performansını sergilediği Basel'de 14. kez yarı final maçına çıkmaya hak kazandı.

Fransız Gilles Simon'u 7-6, 4-6, 6-4'lük setlerle turnuvanın dışına iten Federer, aynı zamanda doğduğu şehirde üst üste 12. kez yarı finali yakalayarak, olağanüstü bir seriye imza attı.

Simon karşısında 15 ace üreterek, oyunu servisleriyle domine eden İsviçreli, zorlu mücadeleden tam 2 saat 36 dakika sonunda galip çıkmayı başardı.

Bugüne kadar Basel çeyrek finallerinde korta çıktığı 16 maçın 15'ini kazanan 37 yaşındaki İsviçreli, sadece 1999 yılında henüz 18 yaşındayken Tim Henman'a kaybetmişti. 

9'UN PEŞİNDE

Swiss Indoors'da toplamda sekiz kez mutlu sona ulaşan dünya 3 numarası Roger Federer, son dörtteki rakibi Daniil Medvedev karşısında İsviçre'deki 14. finalini kovalayacak.

Basel'de 1 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Federer, memleketinde dokuzuncu şampiyonluğunu kazanmayı başarırsa, aynı zamanda kariyerinin 99. kupasına da kavuşmuş olacak.

Swiss Indoor'daki diğer yarı final eşleşmesinde ise dünya 93 numarası Marius Copil ve Alexander Zverev kozlarını paylaşacaklar.

Emre Başoğlu