ATP Rotterdam'da son 4'e kalması halinde 2012 yılından sonra bir kez daha dünya 1 numarası koltuğunu ele geçirecek olan Federer, ilk turda karşılaştığı Belçikalı Ruben Bemelmans karşısında adeta ter attı. İlk kez karşılaştığı rakibine set vermeyen dünya 2 numarası daha önce iki defa şampiyonluk yaşadığı turnuvada adını ikinci tura yazdırdı. 

Servis kırarak başladığı açılış setinde fırtına gibi esen ve 18 dakikada seti 6-1 ile noktalayan İsviçreli maestro ikinci sette de ayağını gazdan çekmedi ve bu seti de 6-2 kazanarak yalnızca 50 dakikada maça nokta koymayı başardı. 

İlk servislerinden %91, ikinci servislerinden %85 oranında puan çıkartan Federer, 27 winnera karşılık 7 basit hata ile maçı tamamlarken, Bemelmans ise 9 winner ve 14 basit hata ile oynadı.

Bu turnuvada 2001 yılında final oynayan, 2005 ve 2012 yıllarında ise şampiyonluk yaşayan Fedex, yarı finale yükselmesi halinde 5.5 yıllık bir aranın ardından yeniden klasmanın zirvesine oturacak ve tarihin en yaşlı 1 numarası olarak da kayıtlara geçecek.

İsviçreli raket bir üst turda daha önce 12 kez karşılaştığı ve hiç yenilmediği Philipp Kohlschreiber ile karşılaşacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net