5 kez Amerika Açık şampiyonu Roger Federer turnuvada yoluna devam ediyor. İlk kez bir Grand Slam'de karşı karşıya gelen ikilinin maçında 6-4, 6-1 ve 7-5'lik setlerle galip gelmeyi başaran ekselansları 1 saat 44 dakika sonunda bir üst tura yükselmeyi başardı.

İlk sette zorlanmasına rağmen devamında kortta fırtına gibi esen 37 yaşındaki raket turnuvada henüz set kaybı yaşamadan yoluna devam etmesini bildi.

Maçı 51 winner ve 24 basit hata ile tamamlayan 2 numaralı seribaşı Amerika Açık kortlarındaki 85.galibiyetine uzandı.

İsviçreli tenisçi 4. turda yine bir Avustralyalı John Millman ile karşı karşıya gelecek.


- DJOKOVIC GÜMBÜR GÜMBÜR

Olası çeyrek finalde Federer ile karşı karşıya gelecek olan Sırp yıldız Novak Djokovic ise gece seansında korta çıktı. Daha önceki randevularında sadece 1 kez mağlup olduğu Gasquet karşısında 6-2, 6-3, 6-3 ile son derece rahat bir şekilde sonuca giden dünya 6 numarası bir kez daha son 16 turuna kalmayı başardı.

Turnuvayı daha önce 2 kez kazanan ve 2007 senesinden beri katıldığı her sene en az yarı final görmeyi başaran Djokovic, ilk tur maçlarına göre daha formda bir performans gösterirken Gasquet ise bu seneyi Grand Slam'lerde 4.tur göremeden kapatmış oldu.

Cincinnati'de mutlu sona ulaşarak buraya moralli gelen 13 Grand Slam şampiyonu maç sonrasındaki konuşmasında "Şüphesiz bu sene sert korttaki en iyi maçımdı, Gasquet çok iyi bir oyuncu o yüzden ilk puandan itibaren en üst seviyede tenis oynamam gerektiğini biliyordum" ifadelerini kullandı.

Djokovic'in bir sonraki turda rakibi Portekizli Joao Sousa olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net