Geçtiğimiz sezonun şampiyonu turnuvaya bıraktığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz sene 3.turda mağlup ettiği Tomas Berdych'i bu sene de çeyrek finalde devirmeyi başaran 36 yaşındaki tenisçi, Avustralya Açık kortlarındaki 92.galibiyetine imza atarken, Wimbledon'daki galibiyet sayısını da geçmiş oldu. (Wimbledon-91)

Maça servis kırdırarak başlayan ve sette 5-2 geriye düşmesine rağmen Berdych'in set için servis attığı oyunda servis kırarak sete geri dönen dünya eski 1 numarası, iki set puanı çevirdiği açılış setini tie-break sonucu hanesine yazdırdı ve ilk darbeyi vuran taraf oldu.

Gergin geçen ilk seti kazandıktan sonra direnci kırılan rakibi karşısında kortta daha iyi hareket etmeye başlayan Federer, kalan setleri 6-3 ve 6-4 ile kazanarak hiç mağlup olmadığı Avustralya Açık çeyrek finalinden yine kazanan taraf olarak ayrılmayı başardı.

Set vermeden yoluna devam eden 2 numaralı seribaşı, maçta tam 61 winnera imza atarken, Berdych ise bu departmanda 22'de kaldı.

Avustralya Açık'taki 14.yarı finaline yükselen ekselansları 1991 yılından sonra bir Grand Slam'de yarı finale yükselen en yaşlı erkek tenisçi olurken (Jimmy Connors-39), Berdych ise üstüste ikinci yılda da Federer'e yenilerek turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.

Maçın ardından konuşan eski 1 numara yeniden bu turnuvada yarı final oynayacağı için mutlu olduğunu belirtirken, yarı finaldeki rakibi 21 yaşındaki Hyeon Chung için ise "Ona baktıkça Djokovic'i görüyorum, yeteneği tartışılmaz, böyle genç yeteneklerin bu sahnelerde olması tenis için harika bir şey, maçta kaybedecek hiç bir şeyi olmayacak, ben de kendime bunu söyleyeceğim, neler olacak göreceğiz" dedi.

Sağ bacağındaki sakatlığından dolayı çeyrek finalde maçtan çekilmek zorunda kalan Nadal hakkında da konuşan Federer "Kendisine dün gece mesaj attım ve geçmiş olsun dileklerinde bulundum, en kısa zamanda kortlara dönmesini umuyorum" dedi.

Avustralya Açık'taki 6.şampiyonluğunu arayan Federer ile kariyerinin en önemli başarısı için korta çıkacak olan Chung'un yarı final maçı Cuma günü oynanacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net