Wimbledon ikinci tur mücadelelerinde geçtiğimiz yılın şampiyonu Roger Federer dördüncü tura yükselirken, geçtiğimiz yılın finalisti Venus Williams, Kiki Bertens'e mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Alman raket Jan-Lennard Struff ile karşılaşan dünya 1 numarası Roger Federer, etkili bir servis performansı gösterdiği mücadeleyi 6-3, 7-5, 6-2'lik üç setle noktalamayı başardı.

1 saat 34 dakika süren mücadelede 10 ace kaydeden İsviçreli efsane, ilk servislerinden de %93 gibi bir oranla puan çıkarmayı bildi.

Federer dördüncü turda Fransız Adrian Mannarino ile karşı karşıya gelecek.

VENUS NOKTALADI

Üçüncü turda Hollandalı Kiki Bertens ile karşı karşıya gelen 2017 finalisti Venus Williams, rakibine 6-2, 6-7(5), 8-6'lık setlerle mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Burada 5 şampiyonluğu bulunan ABD'li raket, 160 dakika süren karşılaşmada 7 çift hata yaparken ikinci servislerinden yalnızca %40 ile puan çıkarabildi.

Venus Williams böylelikle kariyerinde sekizinci kez Wimbledon'a çeyrek finalden önce veda etti.

Öte yandan bu sonuçla turnuvanın tek kadınlarda ilk 10 seri başı raketi arasından yoluna devam eden 1 numara Simona Halep ve Rumen Mihaela Buzarnescu'yu 3-6, 7-6(3), 6-1'lik setlerle geçen 7 numaralı seri başı Karolina Pliskova'dan başkası kalmadı.

Serena Williams ise günün beklenen mücadelelerinden birinde Fransız Kristina Mladenovic'i 7-5, 7-6(2) mağlup ederek adını dördüncü tura yazdırdı.