Kariyerinin 146.finalinde Grigor Dimitrov ile karşı karşıya gelen yeni dünya 1 numarası, daha önceki 6 karşılaşmalarında da yenilmediği rakibine bir kez daha üstünlük kurarak, turnuvadaki 3. kariyerindeki ise 97. şampiyonluğunu elde etti.

Finale gelinceye kadar sadece bir kez servisini kırdıran Dimitrov karşısında açılış setinde iki kez servis kıran İsviçreli raket, seti 6-2 kazanarak kupa yolunda ilk adımı atan taraf oldu. İkinci sete de servis kırarak başlayan Federer eline geçirdiği bu avantajı set boyunca kaybetmedi ve bu seti de aynı skorla noktalayarak turnuvada şampiyonluğa ulaştı.

Maçı 15 winner ve 9 basit hata ile tamamlayan Fedex karşısında Dimitrov 13 winner üretse de 21 basit hata yaparak bir anlamda Federer'in ekmeğine yağ sürmüş oldu.

2018 yılında henüz mağlubiyet yaşamayan 36 yaşındaki İsviçreli tenisçi, bu galibiyetle birlikte en fazla ATP 500 turnuvası kazanan isim olurken, Dimitrov'a karşı da yenilmezlik serisini devam ettirmiş oldu.

-BU HAFTAYI ASLA UNUTMAYACAĞIM

Tarihin en yaşlı dünya 1 numarası unvanını turnuvada yarı finale yükselerek elde eden Roger "Hedefim ilk etapta yarı finale gelmekti ama kupayı kazandım, bu hafta benim için çok özel geçti, bu haftayı asla unutmayacağım, çok mutluyum" ifadelerini kullanırken Dimitrov ise daha iyisini yapmak istediğini ancak yine de finalde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Eren Andaç /Tenisdunyasi.net